Technológiák

DEKORÁCIÓ

 

Itt azokkal a lehetőségekkel ismerkedhettek meg amelyek inkább a terek kialakításával foglalkoznak. Nem annyira egy-egy jelöléstechnika itt a lényeg, hanem azok kreatív felhasználása a legszebb tér kialakításhoz. Magával a tér tervezésével nem foglalkozunk, a dekoráció az, amivel igyekszünk a legszárnyalóbb fantázia megvalósítására is.

Fólia dekoráció

Sík felületek vágott és nyomtatót fóliával való dekorálása, burkolása. Ez a legszigorúbban vett  dekoráció. Ellenben ezen belül is rengetek lehetőség nyílik: one-way fóliák, körbevágás, csillogó, metál vagy épp utánvilágító fóliák. Fluoreszkáló és karbon fóliák, bársony tapintású anyagok. Csak a fantázia korlátozhat.
Ide tartozik, de külön szakma az autó és más egyedi térformák dekorálása, ehhez mi is specialistákat hívunk segítségül, de természetesen szervező és kapcsolatrendszerünket örömmel bocsátjuk rendelkezésetekre.

Nyomtatott fólia dekoráció, bannerek, roll-upok

Bár ezek az anyagok az óriás nyomtatás területére tartoznak, felhasználásuk már a térinstalláció része. Egy kiállítás vagy egy szabadtéri program dekorációja szinte soha nem valósulhat meg ezek nélkül. Nem csak azt kell tudni, mit nyomtassunk ilyenkor, hanem milyen alapanyagot, állványt válasszunk, hogy szép legyen a végeredmény, és legközelebb is fel tudjuk használni.  A dekoráció más technológiát és minőséget igényel egy egynapos kültéri rendezvényre, mint egy állandó kiállítás installációra. Mi ezeket már tudjuk, így nem kell újra és újra végigjárnod a buktatókat. Segítünk.

Térbetűk

Térbetű nagyon sok anyagból létrehozható: pvc, plexi, fa, ongrofoam stb. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Itt igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt. Mondd meg mit, mekkorát akarsz és megmondjuk melyik a te alapanyagod.

Kiállítás és iroda installációk

A terek kialakítása nem csak a fentiek összessége, hanem sokkal több. A dekoráció része lenne egy kreatív asztal, vagy szeretnétek egy világító egységet? Egyszerűen nem tudjátok, a kiállításon milyen módon tűnjetek ki a tömegből? Mi segítünk valami igazán egyedit kitalálni.

Név és cégtáblák, irányító rendszerek

Legyen cégetek kicsi vagy nagy, ha csak egy iroda is vagytok a sok közül, akkor is fontos, hogy megtaláljanak benneteket, és mi ezt lehetővé is tesszük. Ha egy egyszerű névtáblára vágytok azt kaptok, de ha valami egyedi, stílusotokra szabottat szeretnétek, azt is megtervezzük és elkészítjük.
Egy nagy irodaházban is fontos lehet, hogy egységes legyen a névtáblák elrendezése, ennek leszervezése, megtervezése nagyszerű munka a számunkra.
Ha ti vagytok a negyedik ügyvédi iroda egy házban, akkor a teljesen azonos réztábla nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Keressetek meg, csinálunk olyan táblát, ami senki másnak nincs.

DEKORÁLÁS, BELSŐÉPÍTÉSZETI KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK

Itt azokkal a lehetőségekkel ismerkedhettek meg amelyek inkább a terek kialakításával foglalkoznak. Nem annyira egy-egy jelöléstechnika itt a lényeg, hanem azok kreatív felhasználása a legszebb tér kialakításhoz. Magával a tér tervezésével nem foglalkozunk, de igyekszünk a legszárnyalóbb fantázia megvalósítására is.

Fólia dekoráció

Sík felületek vágott és nyomtatót fóliával való dekorálása, burkolása. Ez a legszigorúbban vett  dekoráció. Ellenben ezen belül is rengetek lehetőség nyílik: one-way fóliák, körbevágás, csillogó, metál vagy épp utánvilágító fóliák. Fluoreszkáló és karbon fóliák, bársony tapintású anyagok. Csak a fantázia korlátozhat.
Ide tartozik, de külön szakma az autó és más egyedi térformák dekorálása, ehhez mi is specialistákat hívunk segítségül, de természetesen szervező és kapcsolatrendszerünket örömmel bocsátjuk rendelkezésetekre.

Nyomtatott fóliák, bannerek, roll-upok

Bár ezek az anyagok az óriás nyomtatás területére tartoznak, felhasználásuk már a térinstalláció része. Egy kiállítás vagy egy szabadtéri program szinte soha nem valósulhat meg ezek nélkül. Nem csak azt kell tudni, mit nyomtassunk ilyenkor, hanem milyen alapanyagot, állványt válasszunk, hogy szép legyen a végeredmény, és legközelebb is fel tudjuk használni.  Más technológia és minőség kell egynapos kültéri rendezvényre, mint egy állandó kiállítás installációra. Mi ezeket már tudjuk, így nem kell újra és újra végigjárnod a buktatókat. Segítünk.

Térbetűk

Térbetű nagyon sok anyagból létrehozható: pvc, plexi, fa, ongrofoam stb. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Itt igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt. Mond meg mit, mekkorát akarsz és megmondjuk melyik a te alapanyagod.

Kiállítás és iroda installációk

A terek kialakítása nem csak a fentiek összessége, hanem sokkal több. Valami kreatív asztalt  szeretnétek, vagy világító egységet? Egyszerűen nem tudjátok, a kiállításon milyen módon tűnjetek ki a tömegből? Mi segítünk valami igazán egyedit kitalálni.

Név és cégtáblák, irányító rendszerek

Legyen cégetek kicsi vagy nagy, ha csak egy iroda is vagytok a sok közül, akkor is fontos, hogy megtaláljanak benneteket, és mi ezt lehetővé is tesszük. Ha egy egyszű névtáblára vágytok azt kaptok, de ha valami egyedi, stílusotokra szabottat szeretnétek, azt is megtervezzük és elkészítjük.
Egy nagy irodaházban is fontos lehet, hogy egységes legyen a névtáblák elrendezése, ennek leszervezése, megtervezése nagyszerű munka a számunkra.
Ha ti vagytok a negyedik ügyvédi iroda egy házban, akkor a teljesen azonos réztábla nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Keressetek meg, csinálunk olyan táblát, ami senki másnak nincs.

GRAVÍROZÁS

Lézergravírozás

Lézergravírozásnál egy erősen fókuszált fénysugárral az anyagot elpárologtatjuk, megégetjük. Anyagtól és lézertípustól függ, hogy milyen  mélységben munkálhatjuk meg a különböző matériákat. Amíg egy plexi lemez akár 1-1,5 cm mélységben is átvágható könnyedén, addig az acél vagy más fémlemez vágása már egész kis vastagságnál is komoly munkát igényel. De nektek nem kell ismernetek a technológia mélységeit, mi azért vagyunk, hogy mindig a legjobb megoldást nyújtsuk ár-érték arányban. Nektek csak azt kell tudnotok, milyen végeredményre vágytok.

Mechanikus-, CNC gravírozás

Mechanikus gravírozásnál az anyagot közvetlenül munkáljuk különböző maró és karctűkkel, mindig a legmegfelelőbbet választva alapanyagtól és gravírozandó munkától függően. Kiválóan alkalmas cégtáblák, névtáblák, plakettek készítésére, rézből, alumíniumból és egyéb fémekből. Gyönyörű, többszínű táblák készíthetőek a mart felületek kifestésével. De megoldható a felület savval való feketítése, krétával kikenése és sok más nemesítés is. Természetesen nem csak táblák készítésére alkalmas a technológia, gyakorlatilag bármilyen tárgy ami a gépbe rögzíthető szilárdan jelölhető vagy gravírozható. Pl. kulacsok, tollak, kulcstartók stb.

BÉLYEGZŐ KÉSZÍTÉS

A bélyegzőknek nagyon sok fajtája van, és mi mindegyiket gyártjuk és forgalmazzuk. Legyen akár önfestékező vagy fabélyegző, gyurma vagy viasz pecsét nem jelent problémát a számunkra.

Önfestékező bélyegzők

Az önfestékező bélyegzők három nagy márkáját forgalmazzuk: Colop, Trodat, Traxx. Mindegyik márka számos különböző méretű, fajtájú bélyegzővel rendelkezik, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat közülük.
Figyelmetekbe ajánljuk, hogyha gyakran viszitek magatokkal a bélyegzőket, nyugodtan választhattok zsebbélyegzőt is, amik úgy vannak kialakítva, hogy akár zsebre is vághatjátok, nem fogja összefestékezni a ruhátokat.
Vannak olyan önbélyegzők is amik dátumot, sorszámot tudnak bélyegezni, így ilyen témakörben is érdemes keresgélni, érdeklődni nálunk.

Hagyományos, fa bélyegzők

Természetesen foglalkozunk a klasszikus fabélyegzők gyártásával is. Lehetőség van az akár 1×1 cm-es mérettől egész  A4 méretig bármilyen bélyegző kialakítására. Elméletileg lehetőség van akár arra is hogy több darab gumilapból még nagyobb bélyegzőt alakítsunk ki, de vegyétek figyelembe, hogy minél nagyobb a bélyegző felülete, annál nehezebb úgy lenyomni, hogy mindenhol érje a papírt, és a nagyobb felületet szépen befestékezni is nehezebb. Ezért azt ajánljuk, hogy 8×8-9×9 es bélyegző méretnél ne nagyon rendeljetek nagyobbat, de természetesen örömmel legyártjuk, ha mégis szükség van rá.
Ne feledjétek, a hagyományos bélyegzők között ugyanúgy megtalálhatóak a dátum és sorszám bélyegzők, és sok speciális, pl. 24 órás bélyegző is.

Szárazbélyegző (dombornyomó)

A bélyegzők speciális fajtája a száraz, avagy dombornyomó bélyegző. Ahogy neve is mutatja, ezeknél nem használunk festéket, hanem egy apa és egy anya klisé segítségével kidomborítjuk a papír vagy fólia stb. síkjából a formát. Bizonyos anyagoknál lehetőség van arra, hogy csak apa formát használjunk, és a klisé ellenoldala pedig teljesen sík. Ekkor csak negatívba fog megjelenni az anyagon a nyomat. Lézerrel, speciális ipari műanyagból készítjük a nyomóformákat, így nagyon költséghatékonyan, gyorsan, és pontosan elkészülnek.
A leggyakrabban használt méretek a 40 és 50 mm átmérőjű formák, de természetesen más is rendelhető.
Ha nagyobb formára van szükség, vagy épp pl. nyomdai munkádhoz kell egy dombornyomó klisé, azt is nyugodtan rendeld meg nálunk!

Viasz és gyurma pecsét

Bizonyára ti is láttatok már itt-ott viasz bélyegzőt. Rendkívül esztétikus és elegáns dolog viaszpecséttel ellátni leveleinket, fontos iratainkat. Ezeknél rézbe, vagy speciális műanyagba gravírozzuk bele a kívánt formát, így a lágy anyagba nyomva, az felveszi annak formáját.
Biztonsági cégeknek is nagyon ajánljuk a gyurma bélyegzőket, mert az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy a védeni kívánt ajtót, vagy kulcsdobozt úgy plombáljuk le, hogy annak megsértése nélkül kinyitni ne lehessen, viszont bármikor vissza is lehessen zárni.

Kellékek, festékek, kiegészítők    ·

A bélyegzők természetesen nem csak a lenyomatot képező gumilapból és nyélből állnak. Nálunk minden megtalálható amire szükség lehet használatuk közben. Minden fajta, méretű bélyegző párna, festékpárnák, festékek rendelhetőek nálunk.
A normál vízbázisú festékeken kívül léteznek speciális oldószer tartalmúak is, pl. élelmiszer ipari, vagy nem nedvszívó felületekre. A bélyegzőkhöz rendelhetőek táskák, tokok is, így nem kell attól tartani, hogy például a nem zsebbélyegzők összefestékezik a táskád, zsebed.

NYOMDAI SZOLGÁLTATÁSOK

Itt mutatjuk be azon gyártási lehetőségeket amiket a klasszikus ofszetnyomtatástól kezdve a digitális nyomdai munkákon át a tekercses óriásnyomtatásig kérhettek nálunk. Amit mi vállalunk, hogy minden gyártást a legjobb partnerrel végeztetünk, és  végigkísérjük a gyártás folyamatát, ellenőrizzük és csak a legkiválóbb eredményt adjuk át az ügyfeleknek. Vállaljuk, hogy nem tudunk mi magunk minden terméket előállítani, de nem is tartjuk okos megoldásnak, ha minden egy helyen készül. A specializáció minden gyártási folyamatban a minőség javulását okozza. A mi specialitásunk pedig a megfelelő partnerek használata, és a technológiai ismeret.
Az ügyfeleknek nem kell különböző gyártókat keresniük egy-egy munkára, mi ismerjük a legjobbakat, és ha szeretnétek, azt is megvitatjuk veletek, melyik partnert válasszátok.

Digitális nyomtatás

A kis példányszámú nyomtatás legelterjedtebb módja. Főleg névjegyek prospektusok, szórólapok gyors előállítására alkalmas. Alapvetően négyszínnyomással készülnek, még a direkt színek is, így bizonyos esetekben, vagy nagyobb példányszám esetén nem ajánlott.
Jelentősen elterjedt már a digitális formalakk, ami kis példányszámnál is nagyon költséghatékony felületnemesítést biztosít. Kiemeli a színeket, vagy éppen vaknyomatként, vízjelként használható.

Számos kreatív papír használható, így nem csak a normál fehér vagy matt papírokban lehet gondolkodni, hanem prégelt, vagy színes változatokban is.

Ofszet nyomtatás

Anélkül, hogy túl részletesen belemennénk az ofszet nyomtatás folyamatába, elmondható, hogy elsősorban a nagy példányszámú, hagyományos nyomdatermékek előállítására szolgál. Több ezer könyv, szórólap, prospektus kell, és még gyorsan és olcsón is? Mindenképpen ezt válasszuk.
Ofszetnyomtatásnál a színeket különálló hengerekkel viszik fel a nyomatra, így akár direktszinekkel, vagy más különleges nyomtató festékekkel: fémes, fehér, v. épp lakk dolgozhatunk. Míg digitális nyomtatásánál jobbára az SRA3 szabvány a végső méret korlát, ofszetnél gyakran A1-B1 vagy még nagyobb íveket is nyomtathatunk, és utólag, kötészetnél alakul ki a végleges nyomat mérete, ezáltal a nyomtatás íves ára rendkívül költséghatékony

Óriás nyomtatás

Az óriás nyomtatás a digitális nyomtatás rokona. Hasonlóan hozzá egyedi, néhány példányos nyomatok létrehozására is alkalmas. 60-70 cm szélességtől akár 2 méter feletti szélességig lehet így nyomatokat előállítani. Manapság rengeteg változata létezik, a festék típusát tekintve: víz és oldószer bázisú (eco-solvent, solvent), latex, UV, hogy a legfontosabbakat említsük.
Mindegyik technológiának más és más az előnye, ezért nem lehet azt mondani, hogy egy tökéletes létezik. Mindig az adott munkához legjobbat választjuk!
Meglehetősen elterjedtek a tábla nyomtatók is, ezekkel hordozó fólia nélkül hozhatunk létre táblákat, így rendkívül költséghatékonyak, és az anyag spórolás lévén környezetbarátabbak is.

Egyéb eljárások

A fentieken kívül rengeteg más eljárás létezik, melyek közül jelenleg a legjelentősebbek a szita és tamponnyomtatás, direkt nyomtatás (UV). Ezeket, mivel jelentőségük a papírnyomtatás területén kisebb a vegyes nyomtatási eljárásokban tárgyaljuk.

Teljesség igénye nélkül még néhány manapság nem elterjedt, de egyedi, szép nyomatok létrehozására alkalmas technológia (ezek főleg exkluzív, papír nyomatok létrehozására alkalmasak, szükség szerint gyártásukat megoldjuk): magas nyomtatás, litográfia, különböző metszetek és karcok stb.

GRAFIKAI, SZERKESZTŐI MUNKÁK

Grafikai, szerkesztői munkák (operátori feladatok)

Gyakran előfordul, hogy egy cégnek az évek folyamán sérül a grafikai állománya, elveszik az arculati kézikönyv, vagy épp egy új prospektushoz gyorsan kellenek grafikai anyagok, vektoros rajzok. Esetleg hirtelen csak egy kézirat áll rendelkezésre, de már holnap nyomdába kéne kerülnie a megszerkesztett anyagnak? Ebben mindben segíteni tudunk. Ha nem találsz olyat amire szükséged lenne, az csak a mi fantáziánk szűkösségét, vagy a helyhiányt mutatja. Keress meg minket, biztos van megoldás! A teljesség igénye nélkül amiket vállalunk:

Vektorizálás

Az egyik vesszőparipám, és kedvencem. Amit vektoroson is előállíthatunk, azt vektorosan is készítsük el. Ebben az esetben később nem lesz probléma, ha egy logót vagy rajzot nem interneten akarunk használni, hanem nyomtatva, akár több méteres óriásplakáton.
Vektorok esetében minden rajzot, szöveget matematikai függvényekben írunk le, így egy mértékegység megadásával  tetszőlegesen nagyíthatóak, kicsinyíthetőek a minőség romlása nélkül. Egy 2 méteres rajz ugyanakkora tárhelyet fog foglalni, mint egy 2 cm-es. Ez mind nagy előny. Ráadásul a nyomdai feldolgozásban mindig a nyomtató legjobb minőségét használhatjuk, nem a fájl fogja megszabni a minőséget.

Retusálás

Másik nagy kedvencem a digitális képek retusálása, montázsolása, feljavítása.
Rossz minőségben van csak meg, vagy elégedetlen vagy bizonyos hibákkal a képen? Nem feltétlenül kell ezekkel kibékülnöd nyomtatásban, vagy a weblapodon. Szükség szerint fel- és kijavítjuk képeidet. Színigazítás, hibák kijavítása, koszok eltávolítása, kreatív grafikák összeállítása, mindet örömmel végezzük.

Kiadványszerkesztés

Akár egy prospektust, akár egy komolyabb katalógust vagy könyvet kell létrehozni, fordulj hozzánk bizalommal. Állítsd össze igényeidet, a célt, hogy mit szeretnél elérni, mi pedig megvalósítjuk.

Akcidenciák (aprónyomtatványok)

Ha csak egy névjegyről, meghívóról van szó, vagy épp ültetőkártyáról, szórólapról, azokkal ugyanolyan gondossággal járunk el, mint a nagylélegzetű kiadványokkal. Lehet teljesen egyedi, de akár arculatba illesztett is, a legjobb megoldást fogjuk biztosítani.

Arculat

Szükség szerint segítünk, hogy céged, szolgáltatásod ne csak rendkívül egyedi nyomtatványokkal, és gravírozott tárgyakkal rendelkezzen, hanem mindezt egységes arculatban kezelhesd. Több grafikussal is dolgozunk együtt, akik különböző stílusokban valósítják meg a megrendelő igényeit.
Ha kell, meglévő arculatodat frissíthetjük, kiegészíthetjük, de teljesen újat is rendelhetsz.

Kisarculat

Az arculat legfontosabb, központi elemei tartoznak bele. Mindenek előtt a logó, embléma. Ezen kívül a gyakori felhasználási területei: névjegy, levélpapír, boríték és ide sorolható még az e-mail aláírás, facebook borító is.

Nagyarculat

A kisarculat kiterjesztése, gyakorlatilag minden területre, ahol a cég arculatának grafikai elemei megjelenhetnek. Szórólapoktól, prospektusoktól a nagyobb kiadványokig. Kirakat dekorációtól a cégtáblán át a komplett belső építészetig, szóróajándékok, munkaruhák stb. A lista végtelenségig sorolható. Ezért itt nem is az a célunk, hogy mindent beszabályozzunk, hanem az arculat elemeinek használatára szabály rendszert dolgozzunk ki, és a vásárló által kiválasztott legfontosabb tárgyakra, feladatokra specifikáljuk ezeket. Természetesen, később ezek az elemek bővíthetőek, vagy néhány év után igény szerint újra gondolhatóak, ahogy a cég igényei változnak.

Arculati kézikönyv

Bár rendkívül célszerű, arculati kézikönyv nem minden esetben készül. Későbbiekben ez nagyban megkönnyíti az arculati elemek használatát, hisz mindig utána lehet nézni, hogy is kell adott esetben használni őket. Ha jön egy új grafikus, vagy más nyomdába akarjuk leadni a munkát, nem kell hosszan magyarázni, csak átadni a könyvet és már is tudjuk, mi a feladat, miknek kell megfelelni. Elkészült arculat esetén, mi feltétlen azt ajánljuk, hogy egy pontos, specifikációkat tartalmazó arculati kézikönyvvel záruljon a tervezés folyamata.

Kiegészítő elemek az arculatban

Mindig előfordulhat, hogy valami igény előjön az idők folyamán, amely az arculat tervezés idején még nem volt olyan fontos, vagy nem is derült ki, hogy szükség lesz rá. Ez egy promóciós kampány közepén nagyon bosszantó lehet. Ha az eredeti tervező nem ér rá, vagy nem is elérhető akkor végkép.  Mihozzánk ekkor is nyugodtan fordulhattok. Az eredeti arculatot szem előtt tartva, a legjobb megoldást fogjuk megtalálni számotokra, hogy mindig a legjobb arcotokat mutassátok.

VEGYES NYOMTATÁSI ELJÁRÁSOK

Vegyes nyomtatási eljárások

Itt azokat a nyomtatási szolgáltatásainkat, lehetőségeket mutatjuk be, amelyek vagy a nyomathordozó típusa, vagy a nyomtatás technikája miatt nem sorolhatóak az általános nyomdai munkák közé.

Szitanyomtatás

Nagyon elterjedt, régóta használt nyomtatási eljárás. Lényege, hogy a szitaszövetre létrehozzuk a nyomtatandó grafika negatívját, majd a festéket ezen a szitán átpréselve, a nyomathordozón a grafika pozitivja megjelenik. Ott ahol a grafika nincs rajta a szitán, értelemszerűen a festék nem nyomódik át a szöveten. Ezzel a technológiával főleg közepes és nagy példányszám esetén tudunk költség hatékonyan dolgozni, mert a szita készítés relatíve nagy költsége színenként és formánként jelentkezik. A másik esetleges probléma, hogy a szitázás pontossága kisebb mint az ofszet vagy digitális nyomtatás, így négy szín nyomás rosszabb minőségben hozható csak létre. Ellenben nagyon jó minőségű nyomatok, pl. pólók hozhatóak létre, amik rendkívül tartósak is.

Tamponnyomtatás

A szitanyomtatás kiegészítőjeként lehet rá tekinteni. Sok szempontból hasonló eredményt lehet elérni mint a szita nyomtatásnál, de kisebb felületen. Ezt ellensúlyozandó viszont, a nem teljesen sík, felületek is jelölhetőek vele, még ha teljesen szabálytalan is a felületük.
Ennél a technológiánál az úgynevezett tamponba belemélyítjük a grafika képét, és ezek a mélyedések veszik fel a festéket. Mikor a tampont hozzá préseljük a nyomtatantó tárgyhoz, átadja a festéket is. A tampon egy puha, képlékeny gumi tömb így a teljesen amorf felület formáját is áttudja venni. A klisé készítés költsége miatt ezt se tudjuk ajánlani kispéldányszámú nyomtatásnál, és a többszín nyomtatás a szitával egyezően korlázottan műkődik.

Magasnyomtatás

Nagyon régi, és elegáns nyomtatási eljárás. Magyarország és Európa egyik legjobb műhelyével dolgozunk együtt. Ennél az eljárásnál a klisé kiemelkedik a síkből, a kiemelkedő részt festékezzük (innen a neve). A papír préselése folyamán nem csak a festék kerül át a papírra, hanem az be is mélyed, így nagyon szép textúra hozható létre. Értelemszerűen vaknyomatok is létrehozhatóak így. (Hasonlóan működik a dómbornyomtatás, de ott apa és anya figurák is vannak általában, és ritkán színezik, a nyomat pedig kiemelkedik a papírból). Minden esetben direktszínekkel dolgozunk, főleg akcidenciák készítésére jó szívvel ajánljuk.

Transzfer nyomtatás

Főleg ruházat és olyan tárgyak nyomtatására való eljárás amik nem vagy csak nehezen emblémázhatóak közvetlenül, és az általában szükséges 170-180 C° rövid idejű hőpréselést elviselik. A szitatranszfernél ez a hőmérséklet alacsonyabb is lehet, így van lehetőség, még műanyag szövetek transzfer nyomására is. Egy transzfer papírt nyomtatunk amelyről általában hő hatására kerül át a nyomat hordozóra a nyomat. Tartósságuk változó technológiától és alapanyagtól függően, de már kis példányban is költséghatékony megoldást. Vannak bizonyos eljárások, mint a vizes transzfer amit viszont jó szívvel nem szoktunk ajánlani mert kevésbé tartósak. Keressetek meg minket, és megkeressük a legjobb lehetőséget.

Szublimációs nyomtatás

A transzfer nyomtatáshoz hasonló eljárás. Itt is egy hordozó papírt nyomtatunk speciális, hőre szublimáló festékkel, mely bizonyos polimerekbe (jobbára poliészter) lehűlés közben rögzül (bezárul a polimer láncokba), így szoba hőmérsékleten az anyag zárva tartja. Rendkívül tartós nyomtatás, gyakorlatilag amíg a hordozó anyag egyben van, a nyomat nem változik, vagy kopik. Sajnos technológiából adódóan csak fehér/világos alapon működik, és csak speciális műanyagokon, vagy műanyag tartalmú keverékeken. Jellemzően bögrék, pólók, hűtőmágnesek készülnek így, de pl. a fürdőruha ipar is gyakran használja ezt az eljárást.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmed arra, hogy ez a weboldal ún. “cookie”-kat vagy “sütiket” használ. Ezeket a fájlokat a weboldal azért helyezi el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésző beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az “Elfogadom” feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezár